Anabolen, anabole androgene steroïden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:steroiden

extreem gespierde manJe hebt er vast wel eens van gehoord: de anabole steroïden. Het is een middel waarmee je meer spiermassa kunt krijgen en ook waar je spieren sneller van gaan groeien. Het is dus een middel wat perfect lijkt, wanneer je meer spieren en spiermassa wilt krijgen in een korte tijd. Het klinkt als een bijzonder handig middel, maar het is natuurlijk niet zo eenvoudig en gemakkelijk als je denkt. Er zijn namelijk volop bijwerkingen waardoor er ook nadelen kleven aan het gebruik van de anabole steroïden. Het is belangrijk om jezelf goed in te lezen voordat je besluit of je ook anabole steroïden gaat gebruiken.

De androgene steroïden zijn een synthetische kopie van het testosteron hormoon. Het lichaam maakt het hormoon ook zelf aan en dient vooral om jongens de mannelijke kenmerken te geven. Testosteron zorgt ervoor dat de spieren worden opgebouwd en men meer spiermassa krijgt. Jonge jongens krijgen door het hormoon testosteron een zwaardere stem, meer lichaamshaar, spiermassa en ook de seksuele eigenschappen van een man.

De werking van anabole steroïden

Als de anabole steroïden worden ingenomen dan hechten ze zich in het lichaam aan de receptoren bij de spieren en hierdoor worden de processen opgestart in het lichaam. Het is mogelijk om de anabolen oraal in te nemen (via de mond) en ook via injecties of met gels. Hierna komen de anabole steroïden in het bloed terecht. Er zijn vele receptoren in het lichaam bij de spieren en ook bij de organen. Aan al deze organen zitten dus ook receptoren waar de anabole steroïden zich aan kunnen hechten. Natuurlijk wil je graag dat de anabolen kuur aan de spieren gaan zitten van je keuze. Het is echter niet zo, dat je er een keuze in hebt. Het is namelijk zo, dat de anabolen ook aan de receptoren van de hartspier kunnen gaan zitten of aan de prostaat. De anabole steroïden zorgen ervoor dat de spieren meer eiwitten gaan aanmaken en daardoor in omvang toenemen. Ook wordt door het gebruik van anabole steroïden het gebruik tegen te gaan. Overtuigd? bekijk de mogelijk heden.

De bijwerkingen van de steroïden

Er zijn verschillende soorten bijwerkingen mogelijk bij het gebruik van de anabole steroïden. Een bijwerking welke veel voorkomt is gynecomastia (het wordt ook wel gyno genoemd). Het zorgt voor de vorming van onder andere borstweefsel onder de tepels.

De meest voorkomende andere bijwerkingen zijn meer hoofdpijn, meer kans op het krijgen van een hartaandoening, kankersoorten waaronder levertumoren en prostaatvergroting, een verandering van het zenuwstelsel (meer woede aanvallen, angst en depressies) en nog veel meer. Het is dus zo dat het gebruiken van de anabole steroïden niet zonder risico’s gebeurt.

Weet ook dat je minimaal 21 jaar en ouder moet zijn als je anabole steroïden wilt gaan gebruiken.