Meer spieren kweken? Pas je eetpatroon aan!

Wie meer spieren wil kweken na een bezoek aan de sportschool, moet niet alleen de juiste oefeningen doen tijdens de work-out. Hoeveel spieren je kweekt na een work-out is namelijk niet alleen afhankelijk van de oefeningen die je doet en de manier waarop je deze oefeningen doet, maar wordt ook bepaald door enkele andere factoren. Eén van de factoren die van grote invloed is op de spieropbouw, betreft de voeding die je eet. Ben je benieuwd hoe je jouw eetpatroon aan kan passen, zodat je nog meer resultaat ziet na een bezoek aan de sportschool en jouw sportdoelen nog sneller bereikt? Lees in dit artikel dan welke drie tips je kunt gebruiken voor het aanpassen van jouw eetpatroon om meer spieren te kweken.

 

Tip 1: nuttig extra veel eiwitten

Eiwitten helpen je lichaam om spieren op te bouwen. Eet je meer eiwitten, dan krijgt je lichaam een extra hulpmiddel om spieren op te bouwen en gaat het opbouwen van spieren dus gemakkelijker en sneller. Enkele voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten en dus erg geschikt zijn als fitness voeding, zijn de volgende:

  • Granen, zoals rijst en pasta.
  • Peulvruchten, zoals bonen en linzen.
  • Gevogelte, zoals kip.
  • Kaas

Eet je deze voedingsmiddelen dagelijks, dan krijgt je lichaam meer eiwitten binnen en gaat het opbouwen van spieren gemakkelijker.

Tip 2: gebruik fitness shakes om je lichaam te ondersteunen

Naast natuurlijke voedingsmiddelen, kun je ook kunstmatige producten gebruiken om je lichaam te ondersteunen bij het opbouwen van spieren. Kunstmatige producten zijn producten die niet in de natuur voorkomen, maar door de mens gemaakt zijn om een bepaalde reden. Zo zijn fitness shakes ontwikkeld om sporters te helpen meer spieren te kweken, zodat zij hun sportieve doelen sneller en gemakkelijker bereiken met dezelfde inspanning in de sportschool. En omdat er zo veel verschillende fitness shakes zijn, is er altijd wel een shake te vinden die bij jou en jouw sportdoel past.

Tip 3: gebruik een voedingsschema fitness

Ben je bereid om jouw eetpatroon echt om te gooien om jouw sportieve doelen op deze manier sneller te bereiken? Dan kun je ook een volledig voedingsschema fitness volgen om jouw eetpatroon aan te passen. In een voedingsschema fitness staat niet alleen welke fitness shakes en fitness voeding je kunt eten om meer fitness eiwitten en andere hulpmiddelen voor het lichaam binnen te krijgen, maar kun je bovendien lezen hoeveel je van ieder voedingsmiddel mag eten en wanneer je een specifiek voedingsmiddel mag nuttigen. Volg je het schema van A tot Z op, dan bereik je jouw doelen in de sportschool nog sneller. De voorwaarde hiervoor is wel dat je het schema echt volledig opvolgt en er geen eigen draai aan geeft, want het voedingsschema fitness moet echt tot op de laatste letter opgevolgd worden om de juiste resultaten te bereiken.

Geef een reactie